Chef Locale 2023 Brugse Ommeland

Het Brugs Food Lab daagt restaurants in het Brugse Ommeland uit om tijdens de maand november de strijd aan te gaan voor
de titel ‘Chef Locale 2023’.

41 chefs werken één gerecht uit met lokale pastinaak, een ingrediënt dat in november volop in seizoen is,
en zetten zo hun zaak in de kijker.

Wil jij het Chef Locale gerecht in een restaurant in de buurt proeven?
Vind hier de deelnemers!

Deelnemers Chef Locale 2023

Op deze kaart staan de 41 deelnemende restaurants van Chef Locale 2023.

Van Tielt tot Oudenburg,
van Damme tot Torhout.

DEELNEMERS CHEF LOCALE 2023 BRUGSE OMMELAND

DEELNEMERS CHEF LOCALE 2023 BRUGSE OMMELAND

Inschrijvingen zijn gesloten


Interesse in meer of
een vraag over Chef Locale

Wat is Chef Locale?

Chef Locale daagt chefs in het Brugse Ommeland uit om met lokaal & seizoensgebonden pastinaak aan de slag te gaan.

De chefs maken een lekker gerecht met pastinaak. Dat gerecht zetten ze tijdens de maand november op hun menukaart waarna klanten het kunnen proeven. De pastinaak komt van een producent uit de regio en de chefs gebruiken hem van 'kop tot staart' om voedselverlies te vermijden.

De klanten kunnen op hun beurt het gerecht proeven en quoteren. Deze bezoekers kunnen via een digitale- of analoge methode feedback geven en een score toekennen aan het gerecht (op basis van smaak/ duurzaamheid/ …). De winnaar van deze quotering wint de publieksprijs ‘Chef Locale 2023’.

Een interne jury gaat op basis van geijkte criteria, toegepast op hun gerecht, de tien best scorende restaurants selecteren uit alle deelnemende restaurants. Deze krijgen vervolgens bezoek van een expertenjury. Uit deze tien restaurants worden door de expertenjury twee restaurants geselecteerd die alsook de titel van 'Chef Locale 2023' in ontvangst mogen nemen.

Na de actie wordt er een receptenboek opgemaakt en gedeeld met de recepten van de tien best scorende restaurants en info over hun lokale producenten.

Waarom? Chef Locale ondersteunt restaurants die kiezen voor duurzame, lokale en seizoensgebonden voeding. Het is een samenwerking met Westtoer, Dienst klimaat, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier, Guido Francque en de Nationale Loterij.

Chef Locale 2022

Vorig jaar was een succes!

Vijftien Brugse chefs zetten in november 2022 in op duurzame ingrediënten! Met 𝗖𝗵𝗲𝗳 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹𝗲 ondersteunden we vijftien Brugse restaurants die 𝗹𝗼𝗸𝗮𝗹𝗲 𝗲𝗻 𝘀𝗲𝗶𝘇𝗼𝗲𝗻𝘀𝗴𝗲𝗯𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴 op de eerste plaats zetten. De hele maand november kon je in deze restaurants het Chef Locale-gerecht bestellen, een creatie met als ster: 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗼𝗲𝗻!

De drie laureaten met partners van Chef Locale 2022