Brugs Food Lab

Ontdek het Brugs Food Lab en enkele van de leden.

Wat is de haalbaarheid en meerwaarde van daktuinen en verticaal groen in een historische stad zoals Brugge?

Brugs Food Lab x Duurzame Vis.

Het Brugs Food Lab ging in gesprek met Maarten (MSC) en Hans (ILVO) rond het thema ‘duurzame vis’.

97% van het water op aarde bestaat uit oceaan en in die wateren wordt héél wat gevist. De netflix-docu ‘Seasparicy’ haalt het thema duurzame vis aan maar krijgt tegelijkertijd héél wat kritiek omwille van de bedenkelijke journalistiek en de twijfelachtige wetenschappelijke basis. Redenen genoeg om het thema ‘duurzame vis’ op tafel te leggen.

 
 

Brugs Food Lab x UNWTO

Van 31 oktober tot 2 november ging in Brugge het ‘World Forum on Gastronomy Tourisme’ door!

Tijdens het slotevenement 𝗕𝗿𝘂𝗴𝗲𝘀 𝗨𝗻𝗽𝗹𝘂𝗴𝗴𝗲𝗱 werd tijdens een talkshow met inspirerende gasten gediscussieerd over onderwerpen als lokale producten en talentontwikkeling in de gastronomie sector.

Het Brugs Food Lab, vertegenwoordigd door schepen Minou Esquenet en Christel (‘T Ambrozijn) werden uitgenodigd om in gesprek te gaan rond het thema 𝗟𝗼𝗰𝗮𝗹 𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝘀.

 

Brugs Food Lab x Wereldvoedseldag

16 oktober 2021 was het Wereldvoedseldag! Het Brugs Food Lab organiseerde een sensibilisatie actie waarbij we oproepen om lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen

Brugs Food Lab x AZ Zeno

Het Brugs Food Lab werd 18/11/21 warm onthaald bij het ziekenhuis AZ Zeno en bioboer Lieven van Het Polderveld te Knokke-Heist.

 

De bioboer, die op amper 800m van het ziekenhuis de groenten teelt, levert groenten aan de grootkeuken.


Op die manier verwerkt AZ Zeno héél wat lokale en seizoensgebonden biogroentes in maaltijden voor hun patiënten. Ze geloven namelijk dat een gezonde en lekkere maaltijd meespeelt in het genezingsproces