Brugs Food Lab
Ontdek het Brugs Food Lab en enkele van de leden.
Wat is de haalbaarheid en meerwaarde van daktuinen en verticaal groen in een historische stad zoals Brugge?
Brugs Food Lab x Duurzame Vis.
Het Brugs Food Lab ging in gesprek met Maarten (MSC) en Hans (ILVO) rond het thema โduurzame visโ.
97% van het water op aarde bestaat uit oceaan en in die wateren wordt hรฉรฉl wat gevist. De netflix-docu โSeasparicyโ haalt het thema duurzame vis aan maar krijgt tegelijkertijd hรฉรฉl wat kritiek omwille van de bedenkelijke journalistiek en de twijfelachtige wetenschappelijke basis. Redenen genoeg om het thema โduurzame visโ op tafel te leggen.
Brugs Food Lab x UNWTO
Van 31 oktober tot 2 november ging in Brugge het โWorld Forum on Gastronomy Tourismeโ door!
Tijdens het slotevenement ๐๐ฟ๐๐ด๐ฒ๐ ๐จ๐ป๐ฝ๐น๐๐ด๐ด๐ฒ๐ฑ werd tijdens een talkshow met inspirerende gasten gediscussieerd over onderwerpen als lokale producten en talentontwikkeling in de gastronomie sector.
Het Brugs Food Lab, vertegenwoordigd door schepen Minou Esquenet en Christel (โT Ambrozijn) werden uitgenodigd om in gesprek te gaan rond het thema ๐๐ผ๐ฐ๐ฎ๐น ๐ฃ๐ฟ๐ผ๐ฑ๐๐ฐ๐๐.
Brugs Food Lab x Wereldvoedseldag
16 oktober 2021 was het Wereldvoedseldag! Het Brugs Food Lab organiseerde een sensibilisatie actie waarbij we oproepen om lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen
Brugs Food Lab x AZ Zeno
Het Brugs Food Lab werd 18/11/21 warm onthaald bij het ziekenhuis AZ Zeno en bioboer Lieven van Het Polderveld te Knokke-Heist.
De bioboer, die op amper 800m van het ziekenhuis de groenten teelt, levert groenten aan de grootkeuken.
Op die manier verwerkt AZ Zeno hรฉรฉl wat lokale en seizoensgebonden biogroentes in maaltijden voor hun patiรซnten. Ze geloven namelijk dat een gezonde en lekkere maaltijd meespeelt in het genezingsproces

