Brugs Food Lab

Ontdek het Brugs Food Lab en enkele van de leden.

Wat is de haalbaarheid en meerwaarde van daktuinen en verticaal groen in een historische stad zoals Brugge?

Lees meer!

Brugs Food Lab x Duurzame Vis.

Het Brugs Food Lab ging in gesprek met Maarten (MSC) en Hans (ILVO) rond het thema โ€˜duurzame visโ€™.

97% van het water op aarde bestaat uit oceaan en in die wateren wordt hรฉรฉl wat gevist. De netflix-docu โ€˜Seasparicyโ€™ haalt het thema duurzame vis aan maar krijgt tegelijkertijd hรฉรฉl wat kritiek omwille van de bedenkelijke journalistiek en de twijfelachtige wetenschappelijke basis. Redenen genoeg om het thema โ€˜duurzame visโ€™ op tafel te leggen.

 
 

Brugs Food Lab x UNWTO

Van 31 oktober tot 2 november ging in Brugge het โ€˜World Forum on Gastronomy Tourismeโ€™ door!

Tijdens het slotevenement ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ฒ๐˜€ ๐—จ๐—ป๐—ฝ๐—น๐˜‚๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—ฑ werd tijdens een talkshow met inspirerende gasten gediscussieerd over onderwerpen als lokale producten en talentontwikkeling in de gastronomie sector.

Het Brugs Food Lab, vertegenwoordigd door schepen Minou Esquenet en Christel (โ€˜T Ambrozijn) werden uitgenodigd om in gesprek te gaan rond het thema ๐—Ÿ๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐—น ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐˜€.

 

Brugs Food Lab x Wereldvoedseldag

16 oktober 2021 was het Wereldvoedseldag! Het Brugs Food Lab organiseerde een sensibilisatie actie waarbij we oproepen om lokaal en seizoensgebonden groenten en fruit te kopen

Brugs Food Lab x AZ Zeno

Het Brugs Food Lab werd 18/11/21 warm onthaald bij het ziekenhuis AZ Zeno en bioboer Lieven van Het Polderveld te Knokke-Heist.

 

De bioboer, die op amper 800m van het ziekenhuis de groenten teelt, levert groenten aan de grootkeuken.


Op die manier verwerkt AZ Zeno hรฉรฉl wat lokale en seizoensgebonden biogroentes in maaltijden voor hun patiรซnten. Ze geloven namelijk dat een gezonde en lekkere maaltijd meespeelt in het genezingsproces