Agenda
Ontdek hier al onze activiteiten georganiseerd samen met onze leden en Stad Brugge
-
Infosessie SPOON
SPOON is een Europees project dat benieuwd is naar jouw eetgewoontes. Hoe eten we in Brugge? Waar kopen we ons eten? En hoe maken we dat samen gezonder, lokaler en makkelijker?
Brugge is één van de teststeden. Daarom organiseert het Brugs Food Lab gesprekken, bevragingen en workshops waar jij je ideeën kan delen. Geen voorkennis nodig. Gewoon nieuwsgierigheid en goesting.
Ontdek wat SPOON inhoudt en wat jij kan doen op onze infosessie op maandag 17 november om 19.30u in De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36, Brugge).
Breng gerust vrienden, familie of buren mee. Hoe meer ideeën, hoe leuker!
-
Food.Film.Fest Brugge
Food.Film.Fest Brugge is terug! Van 10 november tot en met 10 december kan je in Brugge en het Brugse Ommeland op diverse locaties gaan kijken naar inspirerende verhalen over hoe voedsel anders kan.
-
Veggiechallenge
Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ begint op zaterdag 1 maart de vijfde editie van de Veggie Challenge. Dit gratis online programma helpt je in maart 31 dagen meer groenten te eten, met tips, recepten en je maakt kans op leuke prijzen! Deelnemen kan individueel, maar ook met vrienden, je sportclub, klas of bedrijf.
Voorbije activiteiten
-
Foodcafé Brugge
Ontdek hoe stadslandbouw onze stad voedt én verbindt. Luister naar inspirerende verhalen hierover van Mme Zsazsa, Sébastien Declercq (Vloet Permafruit) en Adriaan Vermeulen (PAKT Antwerpen).
Leden van het Brugs Food Lab serveren heerlijke drankjes en laten je zo proeven van de Brugse voedselstrategie ‘Brugge Smaakt, naar meer!’
✹ Dinsdag 30 september van 19u30 tot 22u
✹ Buurtcentrum De Dijk, Blankenbergse Steenweg 221, 8000 Brugge
✹ Gratis, op inschrijvingi.s.m. Stad Brugge
-
(H)eerlijk Brugge 2025
Heerlijk eten uit de stadsmoestuin
Stel je een stad voor waar kruiden langs gevels groeien, bessenstruiken het straatbeeld kleuren en appelbomen tegen muren leunen. Waar boeren en ambachtelijke producenten dichtbij de stad voedsel telen en verwerken. Waar je brood van lokaal graan en seizoensgroenten recht van het veld eet. Dit is stadslandbouw: een kleine afstand van grond tot bord en een sterke lokale economie.
Tijdens (H)eerlijk Brugge op 24 & 25 mei beleef je de stad als moestuin van dichtbij. Pik tijdens dit gezellig familiefestival een inspirerende workshop, demo of talk mee. Proef lokale, seizoensgebonden smaken op het marktplein en tijdens de lunch, het diner of de brunch.
(H)eerlijk Brugge is een initiatief van Stad Brugge, ondersteund door het Brugs Food Lab en De Republiek.
-
Brugs Food Film Fest
Welkom op het Brugs.Food.Film.Fest., een initiatief van Voedsel Anders gedragen door leden van het Brugs Food Lab. Er zijn vertoningen in heel Vlaanderen en zelfs in Nederland.
De leden van het Brugs Food Lab zetten volledig in op het festival om alle films te vertonen in Brugge en haar ommeland!
-
(H)eerlijk Brugge 2024
Op 25 & 26 mei wordt het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor het gezellig familiefestival (H)eerlijk Brugge. Ontdek tijdens deze editie hoe je voedselresten een tweede leven geeft. Veel keukenrestjes belanden onterecht in de vuilnisbak, maar eens je hun verborgen troeven kent, tover je ze vlot om tot de ster van een volgende maaltijd!
-
De Keuken van Fontain
In De Keuken van Fontain activeert het Brugs Food Lab haar leden om creatief te zijn met 17e eeuwse ingrediënten en bereidingswijzen & om in een workshop een 17e eeuws gerecht aan te leren aan foodies & hobbykoks!
Jeroen Van Vaerenbergh, de food archeoloog, voorziet de leden en bezoekers van de interessantste verhalen over de Benedictijnenzusters van de 17e eeuw.
-
Chef Locale 2023
Het Brugs Food Lab daagt restaurants in het Brugse Ommeland uit om tijdens de maand november de strijd aan te gaan voor de titel ‘Chef Locale 2023’. 41 chefs werken één gerecht uit met lokale pastinaak, een ingrediënt dat in november volop in seizoen is en zetten zo hun zaak in de kijker.
-
(H)eerlijk Brugge 2023
Op 6 & 7 mei werd het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor Heerlijk Brugge. Tijdens dit gezellig festival proef je letterlijk en figuurlijk wat onze stad op dat vlak te bieden heeft. Deze keer stonden (on)kruiden centraal. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef zelf tijdens de boerenmarkt, diner of brunch.
-
Chef Locale 2022
In de maand november namen veertien chefs de uitdaging aan om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product ‘pompoen’. Van crèmes tot drumbles, van stoven tot poffen. De restaurantbezoekers kregen heel wat bereidingen voorgeschoteld en konden tijdens de maand november zelf hun ervaringen delen. De vijf publieksfavorieten werden bezocht door een jury, die Hashtag Food, Cantine Copine en ‘t Nieuw Walnutje als laureaten uitriep.
-
Week van de Smaak - (H)eerlijke Smaakmarkt bij Boer Bas
Op 24 oktober zetten de lokale leveranciers van bio-winkel Boer Bas hun aanbod in de schijnwerpers. Kom proeven, ontdekken en luisteren naar de verhalen achter de producten.
Bij Boer Bas vind je onder andere:
Licht verteerbaar zuurdesembrood van De Broodsmid, seizoensgroenten van De Pret, varkensvlees van eigen kweek & verwerking bij Bioboerderij De Vleterbeek, cider van oude appelrassen doorIduna, biologische granen, meel en bloem van Flourpower, eieren en vlees van De Groene Cirkel, verse huisgemaakte pasta’s van Pastati en zoveel meer!
-
Week van de Smaak - Workshop: Lang leve de oogst: bewaren van voedsel
Tijdens deze inspirerende “doe-mee-demo” ontdek je samen met Isabelle van Karmamarkt, Lieve van Vier de Seizoenen en Annelies van De Pret verschillende technieken om de oogst te bewaren en langer van lokale producten te genieten.
De workshop kadert binnen De Week van de Smaak en is een samenwerking tussen Velt, Vier de Seizoenen, De Pret, KarmaMarkt en het Brugs Food Lab.
De sessie start om 19u en gaat door in Karmamarkt, Langestraat 22 in Brugge
De workshop is intussen volzet. -
Week van de Smaak - Leer hoe je makkelijk fermenteert
In deze workshop legt Sam de basisprocessen uit van de eeuwenoude methode die fermentatie is, en hoe je deze techniek kunt inzetten om voedselverspilling tegen te gaan.
-
Week van de Smaak - Workshop Kombucha voor beginners
In deze 2 uur durende workshop ontdek je de voordelen van deze gezonde drank en hoe je hem zelf kunt maken. Je leert niet alleen de basics over eerste en tweede fermentaties, maar ook hoe je een Kombucha zwam (SCOBY) verzorgt.
Na de theorie en proeverij ga je zelf aan de slag en maak je jouw eigen kombucha-creatie. Dankzij de techniek die jij je eigen maakt, creëer jij jouw eigen Kombucha’s met ontzettend veel mogelijke smaakcombinaties.
-
Week van de Smaak - Workshop vegan gummibeertjes maken
Ga samen met je kind aan de slag en ontdek hoe je kleurrijke, vegan gummibeertjes maakt met puur fruit en plantaardige ingrediënten. Tijdens deze speelse workshop leer je stap voor stap kneden, mixen en proeven. Je gaat naar huis met je eigen snoepjes én een DIY-pakket om verder te experimenteren!