

Kom genieten van heerlijk eten!
Op 6 & 7 mei wordt het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor Heerlijk Brugge. Tijdens dit gezellig festival proef je letterlijk en figuurlijk wat onze stad op dat vlak te bieden heeft. Deze keer staan (on)kruiden centraal. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef zelf tijdens de boerenmarkt, diner of brunch.

Proef de toekomst

Zaterdag 6 mei
14u00 - 17u00
Foodwave:
The Battle
Wedstrijd voor jeugdbewegingen rond klimaat en voeding. Kom langs en supporter jouw favoriete team naar de overwinning tijdens de live kookswedstrijd vanaf 16u.
GRATIS
18u00 - 20u00
Brugge Smaakt:
lokaal diner
Grand Café De Republiek en Het Paradijs serveren samen een lokaal en seizoensgebonden driegangenmenu in de fabelachtige setting van het Astridpark. Reserveren kan tot 29 april.
Maaltijd: €35
Uitgestelde koffie: €3*
*Als je een uitgestelde koffie koopt, koop je een koffie voor mensen het minder breed hebben
20u00 - 23u00
Goed gekruid:
inspirerende verhalen
Luister naar verhalen van mensen die gepassioneerd met (on)kruiden bezig zijn. Telkens een andere invalshoek, maar stuk voor stuk persoonlijk en verrassend. Passeren de revue: Ben Brumage (Forest to plate), Ann Vansteenkiste (Curiosithee), Uther & Margot (Bijwonder Bijzonder) en Bart Neirinck (Grondig Anders). Vergeet niet te reserveren!
€5 (incl. drankje)

Zondag 7 mei
09u00 - 11u00
Brunch in het park
Start de dag met een brunchpakket samengesteld door Lekker van Hier. De producten werden zorgvulden gekozen bij leden van het Brugs Food Lab. Bestel vóór 2 mei en beleef de smaken van onze streek!
Op te halen op 7 mei tussen 09u00 & 11u00*
Brunch: €16 p.p.
Kids: €7 p.p.
* Breng een eigen mand of draagtas mee om de brunch te vervoeren, zo verminderen we de afvalberg!
* Bij mooi weer kan je brunchen in het Astridpark. Vergeet je picknickdeken, koffietas, bord en bestek niet! Wij voorzien verse koffie.
* Bij slecht weer brunch je gezellig thuis.
11u00 - 17u00
Marktplein
Ontdek welke bedrijven en organisaties in Brugge werken rond duurzame voeding. Ze stellen zich voor aan hun kraampje en laten je proeven van (H)eerlijk Brugge.
Deelnemers marktplein: Voedselteams Brugge, Magpies , Sabine Martens, Stera, Artgenetics, Dees Koffiebranders, Vegan in Bruges, Bryggja Brouwerij, Kopje Zwam + Fred's Mayo, Lokaal Mondiaal, Komboucha Innengaard, Sam Serveert, Velt, Lekker van Hier, Ecoliving, Visgro, Cities 2030, Bioboerderij 't Ambrozijn, Het Paradijs, Stad Brugge - Voedselstrategie, Karmamarkt, Otto Waffle Atelier, De Broodsmid, Boer Bas, Steffi Fruit, Biobedrijf Vermeulen, Vlaco-truck, Kringloopkrachten, Brouwerij Tzawezien, Forrest Food, Marlow Cooking, Hof Maertens, Zeepzot
GRATIS
11u30 - 16u30
Wilde kruiden safari
Ooit al gehoord van ‘vogelmuur’? Wist je dat paardenbloemen best lekker zijn? Vandaag doet de binnenstad dienst als pluktuin. Samen met een gids ontdek je dat het wilde groen tussen de Brugse kasseien soms ook nuttig en lekker kan zijn.
€5*
*Kies bij het inschrijven je tijdslot.
11u00 - 17u00
(doorlopend)
Demo’s en workshops
Kruidig Brugge: Sommige (on)kruiden hebben een historische link met Brugge. Ontdek hoe ze vroeger werden gebruikt.
De “Onkruiden-muur”: Met deze tips wordt het ongewenste kruid in jouw tuin plots nuttig en interessant.
Ruik het kruid: (On)kruiden herken je door hun smaak of door hoe ze er uitzien. Soms kan je ze ook onderscheiden door er aan te ruiken. Kan jij de juiste geur linken aan het juiste (on)kruid?
Workshop door Caroline Tant (Avansa): Een eerste kennismaking met de medicinale krachten van kruiden en onkruiden.
GRATIS
11u00 - 17u00
(doorlopend)
Kinderactiviteiten
Kruidentekening: Kleur een mooie tekening vol kruiden in.
Steek een stekje: Ga naar huis met je eigen rozemarijn-struik-in-wording!
Herbarium: Zoek de vijf kruiden verstopt in het park.
Verhalenhoekje: Luister met het ganse gezin naar mooie kruidenverhalen.
Kruidenmuur: Knip, versier en knutsel je eigen kruiden en hang ze op de kruidenmuur.
Houtatelier: Timmer je eigen uniek bloembakje in het houtatelier.
Spijker-wol tekening: Maak een tekening door spijkers in een plankje te slaan en die met wol met elkaar te verbinden.
GRATIS
13u00 - 14u00
15u00-16u00
Koken met An (7-12 j.)
An van Bistro Den Amand leert je koken met (on)kruiden. Er staat een peterselie-egel en gevulde flensjes met onkruid op het menu.
€9*
*Kies bij het inschrijven je tijdslot.
11u45
Demo
Sam Serveert
Zo weinig mogelijk voedsel verspillen en zoveel mogelijk mensen inspireren, dat is de missie van Sam. Ontdek hoe ze onbemind fruit en groenten, (on)kruiden, bloesems en wildpluk verwerkt tot (h)eerlijke creaties.
GRATIS
12u25
Demo
Maarten van Visgro
Maarten van Visgro zet zich in voor het verduurzamen van visserijsector en is mede-regisseur van het Visserij Verduurzaamt label. Tijdens deze demo laat hij je kennismaken met verschillende (ongekende) Noordzee-vissen en de verschillende toepassingen hiervan.
GRATIS
13u00
Demo
Véronique Sanctobin
Wist je dat je met theeblaadjes van de camellia sinensis allerlei brouwsels kan maken? En dat die nog lekker zijn ook? Theesommelier Véronique Sanctobin vertelt je hoe je koude en warme thee kan zetten, al dan niet met toevoeging van fruit en kruiden.
GRATIS
13u45
Demo
Artgenetics
David en Ive onderzoeken hoe onze groenten er vroeger uitzagen door zich te verdiepen in schilderkunst. Hoe komt het dat Brueghel granen altijd zo groot schilderde? Was een wortel altijd al oranje? En natuurlijk … waarom zijn de bananen krom?
GRATIS
14u30
Demo
Zeepzot
Layla van Zeepzot maakt handgemaakte zeep. Ook het verwerken van kruiden en onkruiden in dit product is werkzaam en waardevol!
GRATIS
15u15
Demo
Bioboerderij ’t Ambrozijn
Christel van Bioboerderij ’t Ambrozijn komt ons vertellen hoe we tuinkruiden kunnen kweken en die langer kunnen bewaren.
GRATIS
16u00
Demo
De Broodsmid
Stefan Vandaele, ook wel gekend als De Broodsmid, toont hoe je (on)kruiden verwerkt in knapperig vers brood.
GRATIS

Krijg je maar niet genoeg van Heerlijk Brugge? Proef van enkele kruidige workshops voor en na het festival!
6 april — 19u30 - 21u30
Zeep met brandnetel
Tijdens de workshop leer je zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we de focus op brandnetel, vaak verguist als onkruid maar enorm werkzaam en waardevol. Afsluiten doen we met een kruidige vegan brandnetelsoep.
€75
Sashuis (Wijngaardstraat 14, 8000 Brugge)
13 april — 19u30 - 21u30
Zeep met paardenbloem
Tijdens de workshop leer je zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we de focus op de paardenbloem. Afsluiten doen we met een proevertje paardenbloemelixir.
€75
Sashuis (Wijngaardstraat 14, 8000 Brugge)
4 mei — 19u30 - 21u30
Zeep met zeewier
Tijdens de workshop leer je zeep maken via de trage, koude proces methode en leggen we de focus op zeewier. Zeewier is een alg die geroemd wordt om haar medicinale werking. Deze plant produceert zuurstof aan de zee, en heeft een antivirale en ontstekingsremmende werking voor de mens. We starten met een proevertje zeewierkroket van Nomet.
€75
Sashuis (Wijngaardstraat 14, 8000 Brugge)
22 mei — 19u00 - 22u00
I see tea in icetea
Workshop met Véronique Sanctobin (Avansa).
€26
Hof de Plezance (Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge)
25 mei — 13u30 - 16u30
Heilzame kruidenkracht
Workshop met Caroline Tant (Avansa).
€29
Avansa (Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge)
25 mei — 19u00 - 22u00
Heilzame kruidenkracht
Workshop met Caroline Tant (Avansa).
€29
Avansa (Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge)
