Kom genieten van heerlijk eten!

Op 25 & 26 mei wordt het Astridpark opnieuw gevuld met duurzaam lekkers voor het gezellig familiefestival (H)eerlijk Brugge. Ontdek tijdens deze editie hoe je voedselresten een tweede leven geeft. Veel keukenrestjes belanden onterecht in de vuilnisbak, maar eens je hun verborgen troeven kent, tover je ze vlot om tot de ster van een volgende maaltijd!

 

Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of smaak het zelf tijdens de brunch of op het marktplein.

Voedselafval bestaat niet!

Zaterdag 25 mei

vanaf 12u00
(H)eerlijk Brugge bar
door De Republiek

Op (H)eerlijk Brugge tovert De Republiek het Koningin Astridpark om tot het gezelligste terras van de stad. Op zaterdag ben je welkom vanaf 12u00 op zondag vanaf 9u00!

20u30 - 23u00
Food Café:
inspirerende verhalenreeks

Verhalen vertel je niet alleen op café! Er is al veel voedsel gered en dat op de zotste manieren. Luister naar mensen die gepassioneerd met voedselresten bezig zijn. Elke verteller heeft een unieke aanpak en een bijzonder verhaal vol inspiratie. 

Passeren de revue: Davy Delnat (Goed Gekruid & Boerderij Koolmees), Leyla Altmiskara (ervaren dumpster diver) en Dimitri De Mey (De Republiek).

€ 5 (incl. drankje)

Zondag 26 mei

09u00 - 11u00
Ochtendkrieken:
brunch in het park

Start de dag goed met een brunchpakket samengesteld door Lekker van Hier, met enkele producten van de leden van het Brugs Food Lab. Bestel voor 21 mei en beleef de smaken van onze streek!

Op te halen op 26 mei tussen 09u00 & 11u00*

Brunch: € 23 p.p.
Kids: € 12 p.p.

* Breng een eigen mand of draagtas mee om de brunch te vervoeren, zo verminderen we de afvalberg!

* Bij mooi weer kan je brunchen in het Astridpark. Vergeet je picknickdeken, koffietas, bord en bestek niet! Wij voorzien verse koffie.

* Bij slecht weer brunch je gezellig thuis.

Kom je zondagochtend gewoon langs zonder te brunchen? De Heerlijk Brugge bar is gans de dag open en Otto Waffle Atelier bakt verse wafels in het park!

12.35 – 12.45 uur (deel 1)
14.00 – 14.20 uur (deel 2)

Workshop De Broodsmid

Stefan Vandaele van De Broodsmid leert je creatieve smaakmakers gebruiken bij het maken van brood. Je leert in deze workshop welke overschotjes je aan je brood kan toevoegen om er een extra dimensie aan te geven.  

€5

11u00 - 17u00
Marktplein: maak kennis met de leden van Brugs Food Lab

Ontdek welke bedrijven en organisaties in Brugge werken rond duurzame voeding. Ze stellen zich voor aan hun kraampje en laten je proeven van (H)eerlijk Brugge.

Deelnemers marktplein: Magpies, Brouwerij Bryggja, Kopje Zwam, Lokaal Mondiaal, Komboucha Innengaard, Sam Serveert, Velt, Lekker van Hier, Ecoliving, Visgro, Stad Brugge – Voedselstrategie – FoodWave – Sjokla, Karmamarkt, Otto Waffle Atelier, De Broodsmid, Boer Bas, Biobedrijf Vermeulen, Vlaco-truck, Kringloopkrachten, Forrest Food, Houtlandse sappen, SOBO -  Het Paradijs, Oxfam, Boer Koolmees

GRATIS

11u00 - 12u20
Workshop
Sam Serveert

Sam Janssens van Sam Serveert tovert de meest verrassende lekkernijen op je bord met ingrediënten die je elke dag gebruikt. Sam verwerkt ze op een totaal andere manier en leert je graag de kneepjes van het vak!

€5

15u50 - 16u50
Workshop
Magpies

Magalie Jooren van Magpies leert je de gekste cakes maken in deze workshop. Bananenschillen over? Geen probleem! Gezonde en plantaardige lekkernijen, dan moet je hier zijn!

€ 5

17u15 - 19u00
Workshop
Dag!Oogst

Michel Verdonck van Dag!Oogst weet te inspireren. Hij vult de overgebleven ingrediënten van (H)eerlijk Brugge aan met lokale producten en maakt er een intiem diner mee. Michel nodigt ons tijdens dit slotevent van (H)eerlijk Brugge uit om samen te koken en ons nog eens helemaal te smijten in het thema duurzame voeding. 

GRATIS

11u00 - 17u00
(doorlopend)
Kinderactiviteiten

  • Heel Keverberg Kookt (stand Velt)
    Ontdek het avontuur van Heel Keverburg Kookt tijdens een speciaal voorleesmoment voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Na het verhaal maken de kindjes samen hun eigen Keverburg-bloemenmest-bommetje!

  • Red-de-restjes spel (stand Vlaco)
    Ontdek hoe je jouw mama en papa het slimst kan helpen in de keuken. Na dit spel ken je de beste oplossingen voor groenten en fruit die in de keuken vaak het langst blijven liggen.

  • DIY je zaaibed (stand Skriewer)
    Begeleid door echte experts leer je je eigen zaaibakje in elkaar timmeren. Je vult het meteen met zaadjes uit de workshops. Minder in de vuilbak, meer in de bloempot!

  • Zoek de restjes (stand Forrest Food x Magpies)
    Denk jij te weten wat er in de vuilbak moet en wat je nog kan gebruiken? Doorzoek de kraampjes op het marktplein op zoek naar de voedselrestjes! Weet jij ze allemaal terug te vinden?

    GRATIS

11u00 - 17u00 (doorlopend)
Demo’s

  • Velt Brugge
    (on)kruiden:
    Ontdek welke planten elkaar versterken en hoe helpende kruiden een verschil kunnen maken in je tuin en keuken.

    2e Kans groenten in de moestuin: Groenten waar een stuk af is kunnen perfect opnieuw groeien in de moestuin of in een pot op je terras. Leer enkele voorbeelden kennen van deze duurzame praktijk.

  • De Broodsmid
    Stefan Vandaele brengt zijn verhaal over wat brood bij de Broodsmid zo specifiek maakt. Bij elk brood kan Stefan wel een graancombinatie vinden. Is dat graan niet te vinden? Dan zorgt hij dat het geteeld wordt. Ook zijn bloem maalt hij zelf.

  • Karmamarkt
    Isabelle Descheemaeker stelt ten toon wat je vandaag allemaal verpakkingsarm of verpakkingsvrij kan kopen. Voor elke uitdaging vind ze wel een antwoord, en dat doet ze hier uit de doeken.

  • Magpies
    Magalie Jooren bakt al jaren taarten, cupcakes en meer. Ze legt je uit wat ze doet zodat iedereen kan meegenieten van haar zoete lekkernijen, ook wie allergieën, intoleranties of bepaalde dieetvoorkeuren heeft.

    GRATIS

  • Boer Bas
    Wim Moyaert brengt het verhaal van landbouwers uit onze regio en hoe ze niet alleen hun product maar ook hun verhaal kwijt kunnen in zijn Boer Bas winkel.

  • Sam Serveert
    Sam Janssens weet als geen ander de meest onverwachte ingrediënten om te toveren tot eetbaar lekkers. Ontdek haar assortiment en kom te weten hoe alles is gemaakt.

  • Lekker van Hier
    René De Molder heeft een hart voor lokale ondernemers en legt uit hoe hij ze naar de binnenstad brengt. Ontdek hoe je door de aankoop van lokale pakketten de korte keten ondersteunt.

  •  Otto Waffle Atelier
    Otto en Katrien brengen de origineelste wafels in de Katelijnestraat! Hoor hoe ze hun specifieke vorm krijgen, op welke manier ze meedenken met de seizoenen en waarom wafels ook goed kunnen zijn voor het klimaat!

  • Bryggja Brewery
    Deze brouwers vol passie gebruiken alleen Belgische hop, geen extracten, geen smaak- noch schuimversterkers. Ze hebben een breed assortiment aan lokale bieren en zelfs een wreed axident! Ze vertellen hun verhaal in geuren en kleuren.

13u00 - 13u45
Workshop
Ecoliving

Peter Clerckx van Ecoliving leert jong en oud hoe je brood dat minder vers is kan verwerken tot iets anders dan het traditionele broodkruim of verloren brood. Maak in deze workshop samen met je gezin een zoete en een zoute hap om mee te scoren!

€ 5 (kinderen sluiten gratis aan)

14u35 - 15u35
Workshop
Velt

Lieve Seyssens van Velt is Junglekok eerste klas. Het maakt niet uit wat ze in haar handen krijgt, met haar toolbox weet ze voedseloverschotten altijd om te toveren tot iets nieuws. Deze workshop heeft één receptuur en eindeloos veel gerechten!

€5

(H)eerlijk Brugge bar

Op (H)eerlijk Brugge tovert De Republiek het Koningin Astridpark om tot het gezelligste terras van de stad. Je bent er vanaf zaterdag om 12.00 uur welkom aan de (H)eerlijk Brugge-bar.

Brugs Food Lab •

De Republiek •

Dienst Klimaat, Milieu & Dierenwelzijn •

Brugs Food Lab • De Republiek • Dienst Klimaat, Milieu & Dierenwelzijn •

Flavourite Bruges •

Grand Café De Republiek •

Goed Gekruid •

Boerderij Koolmees •

Lekker van Hier •

Magpies •

Brouwerij Bryggja •

Kopje Zwam •

Lokaal Mondiaal •

Komboucha Innengaard •

Sam Serveert •

Velt •

Ecoliving •

Visgro •

Flavourite Bruges • Grand Café De Republiek • Goed Gekruid • Boerderij Koolmees • Lekker van Hier • Magpies • Brouwerij Bryggja • Kopje Zwam • Lokaal Mondiaal • Komboucha Innengaard • Sam Serveert • Velt • Ecoliving • Visgro •

Het Paradijs •

Stad Brugge – Voedselstrategie – Sjokla •

Karmamarkt •

Otto Waffle Atelier •

De Broodsmid •

Boer Bas •

Biobedrijf Vermeulen •

Vlaco-truck •

Kringloopkrachten •

Forrest Food •

Houtlandse sappen •

SOBO •

Oxfam •

Dag!Oogst •

Skriewer •

Het Paradijs • Stad Brugge – Voedselstrategie – Sjokla • Karmamarkt • Otto Waffle Atelier • De Broodsmid • Boer Bas • Biobedrijf Vermeulen • Vlaco-truck • Kringloopkrachten • Forrest Food • Houtlandse sappen • SOBO • Oxfam • Dag!Oogst • Skriewer •